O meni

Erika Žagar, univ. dipl. psih.

Sem astrologinja, psihologinja in psihoterapevtka. Rojena sem 4. 7. 1974 ob 20:35 uri v Ljubljani. Od vedno sta me zanimali duhovnost in psihologija, srečanje z astrologijo pa mi je resnično spremenilo življenje. V astrologiji sem našla številne odgovore na življenjska vprašanja in odličen pripomoček za lažje krmarjenje skozi življenjske izzive.

Astrološko znanje sem pridobila skozi samoizobraževanje ter pri astrologu in kliničnemu psihologu Viktorju Gerkmanu. Ukvarjanje z astrologijo me je nadalje gnalo, da sem na oddelku za psihologijo leta 2010 diplomirala na temo astrologije. Po zaključenem študiju psihologije sem se nato izobraževala še iz različnih psihoterapevtskih pristopov: iz zakonske in družinske psihoterapije ter razvojne analitične psihoterapije. Psihološko in psihoterapevtsko znanje mi je tako pomagalo lažje razumeti in uporabljati astrologijo, prav tako pa mi astrologija pomaga lažje razumeti psihološko in duhovno rast človeka.

Preden sem se poklicno posvetila astrologiji sem delovala tudi kot učiteljica in šolska psihologinja. Od leta 2014 dalje delujem v okviru svojega podjetja Astrointegral, kjer izvajam astrološke analize, psihološko svetovanje in psihoterapijo. Sem tudi članica Združenja psihoterapevtov Slovenije (ZPS). Pri svojem delu tako povezujem sodobno psihološko in psihoterapevtsko znanje s tradicijo ezoteričnih in filozofskih izročil vzhoda in zahoda, v prvi vrsti pa z astrologijo.

Raziskovalno se ukvarjam tudi z znanstvenim preverjanjem astrologije. V okviru tega dela je leta 2014 izšla moja knjiga: Natalna astrologija v luči znanstvenih preverjanj: Resnice in zmote o astrologiji.