O meni

Erika Žagar, univ. dipl. psih.

astrologinja, psihologinja in psihoterapevtka

Rojena sem 4. 7. 1974 ob 20:35 uri v Ljubljani. Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana psihologinja in diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, intenzivno pa se ukvarjam tudi z astrologijo. Astrološko znanje sem pridobila skozi samoizobraževanje ter pri astrologu in kliničnemu psihologu Viktorju Gerkmanu. Ukvarjanje z astrologijo me je nadalje gnalo, da sem na oddelku za psihologijo leta 2010 diplomirala na temo astrologije. Po zaključenem študiju psihologije sem se nato izobraževala še iz naslednjih psihoterapevtskih pristopov:

  • 2012: Usposabljanje iz relacijske zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani
  • 2012 – 2013: Obiskovanje podiplomskega tečaja iz psihoterapije na Medicinski fakulteti v Ljubljani
  • 2013 – 2017: Usposabljanje iz razvojne analitične psihoterapije na Inštitutu za klinično psihologijo in psihoterapijo v Ljubljani

Tekom izobraževanja iz psihologije, psihoterapije in astrologije sem bila trinajst let zaposlena v vrtcu in osnovni šoli kot vzgojiteljica in učiteljica, eno leto pa sem delovala tudi kot šolska psihologinja. V tem obdobju sem tako pridobila številne praktične izkušnje pri delu z ljudmi. Od leta 2014 dalje delujem samostojno v okviru svojega podjetja Astrointegral v Ljubljani, kjer izvajam astrološke analize, psihološko svetovanje in psihoterapijo. Sem tudi članica Združenja psihoterapevtov Slovenije (ZPS).

Pri svetovalnem in psihoterapevtskem delu sledim najvišjim standardom kakovosti. Astrološke analize izvajam izključno v obliki osebnih konzultacij, nikjer ne objavljam časopisnih horoskopov, prav tako tudi ne napovedujem konkretnih dogodkov v prihodnosti. V procesu psihoterapije sledim vsem strokovnim standardom in etičnim zavezam, ki veljajo za psihoterapijo, rojstna karta klienta pa mi je v tem kontekstu le zelo koristen diagnostični pripomoček, ki mi pomaga lažje razumeti klientove težave in dinamiko njegovega razvoja.

Pri svojem delu tako povezujem sodobno psihološko in psihoterapevtsko znanje s tradicijo ezoteričnih in filozofskih izročil vzhoda in zahoda, v prvi vrsti pa z astrologijo; ob tem pa upoštevam standarde strokovnosti in kakovosti na obeh področjih.

Raziskovalno se ukvarjam tudi z znanstvenim preverjanjem astrologije. V okviru tega dela je leta 2014 izšla moja knjiga: Natalna astrologija v luči znanstvenih preverjanj: Resnice in zmote o astrologiji.